Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
Czytali temat:
Mateo92 Wojciechowski (21166 niezalogowanych)
9 Postów

()
Początkujacy
marek_ams napisał:
Poscik ale my w wiekszosci mowimy tutaj o obiektywnej ocenie czlowieka
piastujacego urzad prezydenta RP. Nie mowimy tu o Lechu Kaczynskim jako
o prywatnej osobie. A chyba nie jest nigdzie napisane ze brakiem honoru
jest ocena bylego prezydenta w swietle jego dokonan historycznych dla
naszego kraju. A jakie one byly to moze zadaj sobie troche trudu i wypunktuj
ow heroiczne dokonania dla Polski. PZDR

Jeżeli przeczytałeś mojego posta to powinieneś zauważyć że ani jednym słowem nie wyraziłem poparcia dla byłego prezydenta L. Kaczyńskiego. Nie o to chodzi, chodzi o robienie sobie jaj z tragedii ludzkiej. Nieważne czy ginie jedna osoba, czy tysiąc - każda śmierć niesie za soba ból i cierpienie i nie jest bynajmniej niczym wesołym i nie powinna być powodem do głupich szczeniackich, żartów.
btw prezydent był osobą publiczną - ocena jego "dokonań" czy rozliczanie go z tego w jaki sposób wywiązywał się ze swoich obowiązków jest jak najbardziej na miejscu gdyż odpowiadał za to przed nami wszystkimi, przed całym polskim narodem.
Co do wypunktowania jego dokonań - faktycznie znacznie łatwiej byłoby wyliczyć to co spartolił, ale czy jest to powód do tego aby po jego śmierci nazywać go " zimnym leszkiem" czy " kaczką po smoleńsku"? - czy to wg. ciebie jest OBIEKTYWNA OCENA"? wg. mnie jest to wulgarne ubliżanie zmarłemu i ludziom, którzy noszą po nim żałobę - absolutnie nie na miejscu. PZDR
Zgłoś wpis
52 Posty
Arkadiusz W
(vadeer1)
Gaduła
To teraz kilka słów ode mojej skromnej osoby
Piszecie, że Polskę łączą tylko i wyłącznie tragedie. Wówczas to każdy Polak czuje się Polakiem, nie wstydząc się swojej narodowości. Piszecie, że Polska właśnie na tym buduje swój wizerunek. Ale zauważyć się da także słowa mówiące o naszym kraju jako o niewiele znaczącym skrawku na ziemi. Lukrowa Dama pisze, iż to nic, że ludzie którzy mieli uczestniczyć w uroczystościach pogrzebowych Kaczyńskiego, a nie dojechali ( powody pomijam), bawili się w najlepsze. Moim zdaniem swoim zachowaniem po prostu pokazano nam gdzie mają kraj zwany Polską. Dlaczego premier Maroka zdołał dotrzeć, a Merkel, czy Sarkozy już nie. Chyba, że kraje są już tak zaawansowane technologicznie, że już samochody tylko w muzeach stoją. Pokazano nam po prostu gdzie nas większość ma, niestety. A moim zdaniem bardzo niesłusznie. I racją jest, że Polska buduje swój wizerunek na smutku i tragediach. Ale zrozumieć nie mogę dlaczego. Wszakże historia naszego państwa jest bogata, i do obecnego 2010 naprawdę wiele osiągnęliśmy. Oczywiście strat także było dużo, to jednak pomijam. My po prostu musimy wyjść z roli męczennika i zacząć umieć się chwalić tym co osiągnęliśmy i tym mamy. Nie mówię tutaj tylko o Solidarności, Janie Pawle II, Chopinie czy o Koperniku. Przecież to Polacy wynaleźli Blu-Ray ( zwracam uwagę na wiedzę celem wynalezienia, a nie na mądrość władz, bo jak wiadomo patent sprzedano Japończykom, nie wiedzieć czemu ), rozkodowali Enigme, polscy studenci zajmują najwyższe miejsca w konkursach informatycznych, dzięki Polakom unowocześniono wydobycie ropy naftowej na świecie. Nie wiedzieć skąd w naszych głowach zakodowana jest myśl, że Zachód=Dobro; a Polska = ciemnogród. Naprawdę nie mamy się czego wstydzić, zazdrościć, i nikomu w cztery litery włazić nie musimy, a tym bardziej wstydzić się ( jak to określił dziś mój znajomy) swojego pochodzenia...
Pozdrawiam...
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Ponieważ Polska to piękny kraj w którym umysły są jasne,ale masy ciemne...
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
O Panu Prezydencie byłym ,a raczej o jego "dokonaniach w służbie narodu"nie ma co się wypowiadać,każdy kto rozróżnia gwóźdź od śruby wie...,niech spoczywa w pokoju...
Zgłoś wpis
220 Postów
ark .
(ark)
Doświadczony forumowicz
wader, Łukasiewicz wydestylował rope naftową i wynalazł lampę naftową tj. z mazi do smarowania drewnianych piast kół uczyniło paliwo kopalne i umożliwiło rozwój cywilizacji .pierwsze szyby naftowe powstały w Polsce bo tylko my wiedzieliśmy co z nią zrobic
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
maynard napisał:
marek_ams napisał:

Jeżeli przeczytałeś mojego posta to powinieneś zauważyć że ani jednym słowem nie wyraziłem poparcia dla byłego prezydenta L. Kaczyńskiego. Nie o to chodzi, chodzi o robienie sobie jaj z tragedii ludzkiej. Nieważne czy ginie jedna osoba, czy tysiąc - każda śmierć niesie za soba ból i cierpienie i nie jest bynajmniej niczym wesołym i nie powinna być powodem do głupich szczeniackich, żartów.
btw prezydent był osobą publiczną - ocena jego "dokonań" czy rozliczanie go z tego w jaki sposób wywiązywał się ze swoich obowiązków jest jak najbardziej na miejscu gdyż odpowiadał za to przed nami wszystkimi, przed całym polskim narodem.
Co do wypunktowania jego dokonań - faktycznie znacznie łatwiej byłoby wyliczyć to co spartolił, ale czy jest to powód do tego aby po jego śmierci nazywać go " zimnym leszkiem" czy " kaczką po smoleńsku"? - czy to wg. ciebie jest OBIEKTYWNA OCENA"? wg. mnie jest to wulgarne ubliżanie zmarłemu i ludziom, którzy noszą po nim żałobę - absolutnie nie na miejscu. PZDR

Poscik a w ktorym poscie uzylem okreslenia "zimnego leszka" czy "kaczki po smolensku"
w stosunku do Kaczynskiego???
Reszta sie zgadza. Nie zasluzyl na pogrzeb na miare krola Polski, ale sadze ze jego popaprany
i chory na wladze Jarus stal za tym calym cyrkiem z Wawelem.
Zgłoś wpis
220 Postów
ark .
(ark)
Doświadczony forumowicz
fajnie w sumie byc Polakiem ale tylko na obczyźnie ,mozemy sie pochwalic jednym z najwyższych IQ (przecietnego obywatela ) a pewnie emigranci mają jeszcze wyższą średnią
jesli poczyta sie posty internetowe ogólnie to nie poddalismy sie medialnej nagonce na załobę ,mogło byc gorzej
przyjmowałem kondolencje i tylko raz powiedziałem że nigdy nie lubiłem prezydenta i po śmierci nic sie nie zmieniło a skoro politycy maja mnie na codzien gdzieś wiec i ja...
wyobraźcie sobie co by sie stało gdyby tutaj ,gdyby rozina królewska wsiadła do samolotu .....
a gdyby to spotkało niemców też bym nie płakał bo czemu miałbym
Zgłoś wpis
9 Postów

()
Początkujacy
marek_ams napisał:
maynard napisał:
marek_ams napisał:

Poscik a w ktorym poscie uzylem okreslenia "zimnego leszka" czy "kaczki po smolensku"
w stosunku do Kaczynskiego???
Reszta sie zgadza. Nie zasluzyl na pogrzeb na miare krola Polski, ale sadze ze jego popaprany
i chory na wladze Jarus stal za tym calym cyrkiem z Wawelem.

Marek -mój pierwszy post był komentarzem do wypowiedzi "wikinga" (co na końcu wyraznie zaznaczyłem), który tych właśnie sformułowań użył. Ty natomiast omylnie odebraleś to jako atak na ciebie i innych forumowiczów wyrażajacych swoje opinie o zmarłym prezydencie. Każdy ma prawo do wyrażania własnego zdania jest to oczywiście oczywiste - tego nie neguję i negować nigdy nie będę.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Spox Poscik. Thx za sprostowanie.

A zdanie moze wyrazac kazdy i o wszystkim oby tylko
sie jakas awantura nie zaczela PZDR
Zgłoś wpis
200 Postów
Iga P
(Bogomsława)
Doświadczony forumowicz
Vader odbij. Nic takiego nie napisalam.